Creditele IFN pentru rău-platnici sunt foarte utile atunci când cineva are urgent nevoie de bani, indiferent pentru ce. Problema este că unii dintre noi au deja alte credite în derulare ori s-au dovedit rău platnici în alte situații. Câteodată nu poți reuși să ai toate restanțele achitate la zi și în plus față de asta pot apărea anumite momente dificile când ai nevoie de un ajutor suplimentar. De obicei, sumele creditate în astfel de momente nu sunt mari și rambursarea se efectuează rapid, chiar dacă dobânda practicată este destul de mare.

Instituțiile financiare nebancare (IFN-uri) sunt înființate doar sub egida Băncii Naționale a României și oferă un cadru legal bine stabilit. Ele au activitatea reglementată în mod diferit față de băncile obișnuite și de multe ori sunt lipsite de încărcătura birocratică pe care toți o disprețuim atât de mult. Acest fapt le permite IFN-urilor să fie mult mai flexibile și considerabil mai inovative decât o bancă obișnuită chiar dacă ele nu au în program o gamă atât de largă de servicii și nu deschid conturi ori depozite. Trebuie să știți însă că activitatea acestor instituții financiare nebancare este monitorizată în mod constant, deci puteți apela cu încredere la ele.

Ce trebuie subliniat este faptul că IFN acordă credite pentru rău platnici într-un mod rapid și simplu, ceea ce face acest credit să fie cu adevărat accesibil unei mari părți din populație.

De multe ori, băncile îți pot refuza din diverse motive genul acesta de împrumuturi urgente și astfel cea mai la îndemâna opțiune devin IFN-urile. Nu doar în România, efectele crizei economice au pus foarte mulți oameni în situația de a nu mai putea achita ceea ce datorau băncilor, nereușind să țină pasul cu derularea ratelor.

Biroul de Credit este o instituție care urmărește istoricul fiecărui client ce figurează în vreo bază de date iar băncile preiau aceste date și acordă credite în funcție de ele.

ifn credite pentru rau platnici
IFN credite pentru rău platnici simplifică lucrurile. Ei nu au nici un motiv să preia datele acestui Birou de Credit. Instituțiile financiare nebancare vor să finanțeze, să acorde împrumuturi tuturor, chiar și celor ce se află pe lista neagră a unei bănci. Aceste firme nu refuză nici un client deoarece eventualele pierderi pot fi recuperate din dobânzile mai mari pe care le practică. Unele dintre ele au tocmai drept țintă această categorie de rău-platnici.

De obicei sumele împrumutate nu sunt mari însă se fac în regim de urgență, pentru tot felul de evenimente mai mult sau mai puțin previzibile. Clientul nu este chestionat cu privire la uzanța banilor. IFN credite pentru rău platnici se adresează tuturor, acoperind astfel o gamă largă între 18 ani împliniți și o vârstă maximă admisă în jur de 70 de ani.

Cei care apelează la creditele pentru rău platnici nu au nevoie să facă dovada unor garanții și nu riscă să rămână pe drumuri în cazul în care nu pot plăti la timp.

Creditul IFN este un credit de nevoi personale, condițiile pentru a obține un împrumut sunt diferite în funcție de o instituție sau alta dar sunt în general remarcabil de simple. Desigur, cerințele sunt diferite în funcție de fiecare instituție financiară nebancare în parte. Uneori, când este vorba despre sume de bani mai mari, cerințele pot deveni mai complexe însă nu atât de complicate cum veți putea întâlni într-o bancă.

Cum veți obține acest credit în cazul în care aveți nevoie rapid de o anumită sumă nu foarte mare de bani? Creditele IFN se acordă atunci când clientul poate face dovada unui venit lunar constant. Atenție însă, nu este nevoie neapărat de o fișă de salariu ci de orice act care dovedește o sumă regulată de bani care poate începe de la 300 lei și bineînțeles poate crește în funcție de suma de bani pe care o solicitați instituției. Putem vorbi și despre sume peste 500 de lei dar și despre o durată contractuală ce variază în funcție de preferințele clienților. De exemplu ea poate fi de zece săptămâni sau chiar și de o zi, ori poate ajunge chiar până la un an.

IFN vrea să se asigure că își va putea recupera banii dar în același timp nu vrea să impună clienților metodele birocratice și o cantitate mare de acte ce se cer în mod normal de către o bancă. Vă puteți folosi deci de mai multe tipuri de acte prin care să atestați acest venit, cum ar fi eventuale venituri din chirii, pensii, adeverințe de șomaj, dividende sau activități variate care aduc în mod constant o sumă de bani. Să nu uitați însă că este nevoie să prezentați și un act de identitate care să certifice domiciliul actual.

credit ifn
Este recomandat ca înainte să luați o decizie să studiați cât de cât oferta pieței și să alegeți care credit IFN vi se potrivește mai bine. Luați decizia în funcție de evenimentele personale care vă determină să faceți acest împrumut, în funcție de suma de care aveți nevoie. Fiți însă atent și la dobânda pe care va trebui s-o plătiți. În acest caz, timpul este în defavoarea dumneavoastră.

Creditele IFN se acordă de obicei cu o dobândă ridicată. Sumele creditate nu sunt de obicei mari însă atâta timp cat instituțiile de creditare nu solicită gajuri (proprietăți și dovezi salariale) ele sunt nevoite să își asigure cumva profitabilitatea. Astfel sunt compensate riscurile mari și eventualele pierderi devenite uneori inevitabile. Dobânda anuală efectivă (DAE) este destul de mare însă durata scurtă de restituire ține totuși clientul departe de plăți exorbitante.

În cazul în care doriți, puteți obține un astfel de credit chiar și online, nefiind nevoie decât să trimiteți o poză după actul de identitate. Pentru a primi un credit IFN online aveți de completat doar un formular și în urma acestei cereri veți primi banii în cont. Nimic mai ușor în cazul în care vă grăbiți sau nu vă permiteți o altă procedură bancară.